харесайте страницата ни във фейсбук

КоличкаВашата количка е празна.

1vs1: Никола „Niku“ Гяуров


img_8308205770_a34f839911

Бързо свалихме маските и разкрихме кои са двигателите на Callista, но съвсем не смятаме да спрем дотук с представянето на интересни хора от българския гейминг хабитат. В тази връзка, днес откриваме рубриката „1vs1”, в която периодично ще обстрелваме с въпроси популярни родни геймъри.

Първият ни гост е с ранг Global Elite в CS:GO и е в групата от 0,50% играчи в света, достигнали до това ниво – за феновете на играта това със сигурност говори достатъчно. Представяме ти Никола Гяуров, който може би ти е по-познат като Niku и като участник в много CS турнири.

Здравей! Представи се с няколко думи на нашите читатели. С какво се занимаваш извън гейминга?

Здравейте! Казвам се Никола Гяуров, известен в гейминг средите като Niku. Скоро завърших Международни икономически отношения в Стопанската академия в Свищов (дълбоки благодарности на Google и Wikipedia). В момента се занимавам с livestreaming в популярната платформа Twitch, която повечето от вас може би познават добре. Ако искате да се забавлявате, да получавате подаръци или просто искате да играем заедно, можете да посетите канала ми: www.twitch.tv/officialniku. Работя върху събирането на достатъчно голяма аудитория и смятам скоро да направя 24 часа стрийм. Обещавам да бъде интересно!

Как започна твоята история с геймърството?

Занимавам се с гейминг вече повече от 15 години. Мисля, че бях на 7-8 години, когато баща ми ме пращаше в един компютърен клуб, за да се отърве поне за малко от мен. Там започнах с класики като Delta Force и Need for Speed. Общо взето ситуацията беше „пусни ми играта с пушките!“, а 30 минути по-късно – „пусни ми играта с колите!“ И така...

Имаш ли любима ретро-конзола и интересна история покрай нея?

Ако трябва да съм честен, никога не съм бил голям фен на конзолите, въпреки че преди години имах PlayStation I. Беше яко, с брат ми играехме Crash Bandicoot на малък черно-бял телезивор, голям колкото малък пад на QcK. Безгрижни години...

Коя е любимата ти игра? На каква вълна си в момента?

CS all the way! Около 5 години съм се занимавал с CS 1.6 на доста високо ниво, бях в про-средите. По принцип голямата ми страст е CS:GO, но напоследък отделям повече време на League of Legends, тъй като и приятелката ми е много запалена. Мисля тази година да си правя профила диамантен, защото нещо не ме кефи в златна рамка...

Ходил си по доста състезания...

О, и питате... Пообиколил съм тук-там. Турнирите са супер събития, защото срещаш нови хора или такива, които познаваш само онлайн, а сега се виждате и на живо. Винаги е забавно или поне за мен беше. Играл съм за отборите ATR (Above the Rest), EPS IV Bulgaria, както и някои по-малки. Участвал съм на състезания в София, Пловдив (Speed), Стара Загора и Ямбол (Милениум), като няколко пъти сме се качвали на почетната стълбичка. Имам доста истории за разказване, но те са по-дълги и от самите турнири. Може би ще разкажа нещо на някоя от фен-срещите ни.

Правил ли си някакви жертви заради геймърския си лайфстайл?

Честно казано – да. Точно преди 4 месеца жертвах 2000 лв. за геймърски компютър. И да не забравяме, че почти всяка вечер си жертвам нервните клетки, заради League of Legends community-то.

Как се запозна с хората от Callista и какво ви свързва?

Мой приятел ми се обади и ми обясни, че негови приятели стартират онлайн магазин за гейминг периферия и си търсят човек, който да пише ревюта. Минута по–късно вече говорих с Боряна. В крайна сметка се разбрахме в близко бъдеще да се видим и говорим по тази тема – така и стана. В една студена зимна вечер се срещнахме в едно популярно кафе, говорихме си, допаднахме си и ето ни тук – 2 месеца по-късно, готови за приключения.

Безплатна доставка
в цялата страна
100% оригинални продукти
с гарантирано качество
Гъвкави начини
на плащане
Бърза доставка
до вашата врата
14 дни срок за
връщане на продукта