харесайте страницата ни във фейсбук

КоличкаВашата количка е празна.

CS-GO СЪВЕТИ ЧАСТ I


Стрелба – научиш ли се да стреляш, значи си се научил да убиваш.

img_9281908755_5586a99c22

Първите няколко умения, които трябва да научиш в CS са лесни, но не са интуитивни ако си начинаещ играч. Сред тях са умението да държиш автоматично мерника на нивото на главата и да стоиш неподвижен по време на стрелба. С времето ще се научиш съвсем механично да се движиш, да спираш за стрелба и отново да се движиш, с което ще се повиши ефективността ти при стрелба.

Важно е да се отбележи също, че куршумите ти няма да отиват в една линия, независимо къде си насочил оръжието, поради неговия откат. Затова за новите играчи се препоръчва да практикуват burst fire – изстрелване на няколко куршума по едно и също време, за да се запази ниско нивото на откат. Spraying (продължителна стрелба) пък се изпозлзва в близки битки, като при него се препоръчва да държиш мерника си долу, за да компенсираш  отката, който ще последва.

Ако си изтрелял само няколко куршума, не презареждай автоматично - по-разумно е да изчакаш друг противник. Самото презареждане пък е добре да се прави на безопасно място, а не на открито.

Една от най-важните специфики на CS e фактът, че всяко оръжие има свой начин на изстрелване, а едни от най-трудните умения са да овладееш режима на стрелба на различните оръжия и да връщаш мерника на мястото на мишката, за да постигнеш нулев откат. Както се досещаш, това изисква много часове практика, но веднъж щом го постигнеш, играта ти ще придобие съвсем различно ниво. 

Позициониранеи познаване на картата опознай всяко кътче и предвиди всяка позиция на врага.

img_3585741138_6501e7aff4

Веднага щом овладееш основите на правилната стрелба, идва ред на правилното ти позициониране, което е също толкова важно за цялостната ти игра. Имай предвид, че това умение изисква отлично познаване на конкретната карта, което ще постигнеш след изиграване на поне няколко игри на нея. Често използван и доста полезен трик е гледането на видеа от турнири, на които можеш да видиш къде най-често застават играчите и защо. По този начин ще направиш играта си една идея по-лесна и ще накараш противниците ти сами да застават на мерника ти, без да ти е нужен aimbot. 

Чудесна техника е pre-shooting-ът, особено ако се намираш в ситуация, в която някой противник е заел определена позиция и избива отбора ти. Отново, това изисква познаване на картата и контрол на движението, но техниката не е толкова трудна, дори и за начинаещи. Просто спри зад ъгъла, където се е скрил противника, насочи мерника приблизително на нивото на главата му и се покажи за миг, колкото да го елиминираш. В тази ситуация умението за движение и стрелба влиза в действие.

Контролът върху картата е голямо постижение в CS и ако владееш много стилове на игра, ще разполагаш с много начини да запазиш контрола върху района. И говорейки за стратегии, веднъж щом си уверен в картите и знаеш как атакуват противниците и как се защитават, отдели време за да се научиш как и къде да хвърляш гранати. Има множество видеа по темата като някои от тях могат да са ти изключително полезни. Важно е и да научиш през кои повърхности минават куршими, което може да ти бъде от сериозна полза. Стреляй през стените, когато чуеш противник от другата страна, а и дори понякога дори ако не го чуваш. Никога не знаеш дали няма да ти провърви с headshot.

 

 

 

 

 

 

Безплатна доставка
в цялата страна
100% оригинални продукти
с гарантирано качество
Гъвкави начини
на плащане
Бърза доставка
до вашата врата
14 дни срок за
връщане на продукта