харесайте страницата ни във фейсбук

КоличкаВашата количка е празна.

DOTA 2 – съвети от Краси "Silentghost" Богданов


След като съм преминал през различните фази на развитие от тотален новобранец до някой, който е полезен на отбора си, научих редица полезни уроци относно Дота 2, които бих желал да споделя с вас. Този наръчник ще ви помогне да подобрите играта си. Не се притеснявайте, тази игра е сравнително лесна за разбиране, но трудна за покоряване. Играта е относително праволинейна и мога да ви помогна в това как да я разбирате по-добре. И дори ако смятате себе си за добър играч, прочетете съветите, защото може да съдържат нова информация за вас.

Не правете auto attack докато събирате злато.

img_8858291908_13355e74a1

Започваме списъка с вероятно най-досадната грешка: не атакувайете автоматично чудовищата! Това може да ви се стори противно на логиката, но идеята е винаги да се стремите кът последния удар и да приберете парите. Просто вземете златото и останете на същата позиция и не бъдете нетърпеливи, защото това значи да преминете в офанзива. Правете това, за да постигнете бързо „farm up” и да получите ценно XP („Farm” означава да получите XP и злато чрез последен удар, нанесен върху чудовищата).

Една от големите грешки допускани от новите играчи е да прибързват в началото на играта. Те често се приближават до противниковата кула и след това отстъпват със занижено здраве. Звучи ли ви познато? Единственото нещо, което тази стратегия постига е да даде на противника безплатен „farm”. Не само това, но тази стратегия също така позволява на противниковия герой да ви изненада в гръб и да ви убие лесно. Понеже сте толкова далече от сигурността на вашата кула, най-вероятно ще умрете много бързо.

Друга важна точка е да се отречете от чудовищата. Вие трябва да натиснете бутона за атака и да убиете вашите собствени чудовища, когато са на път да умрат. „Защо да убивам моите собствени чудовища?! Те са ми приятели!!” може да попитате. Простата причина се корени в това, че когато ги убиете вие правите две неща: отнемате шанса на противника да нанесе последен удар и да получи бонус злато, като същевременно му пречите да получи още ХР. Има повече положителни, отколкото отрицателни страни.

Грешката с ботушите.

img_4950637598_19ae16bc35

Виждал съм два вида новобранци - едните бързо спестяват, за да си купят ботуши като първи предмет и другите, които въобще не купуват ботуши. Запомнете: Ботушите са важни! Но не толкова важни, че да ги купувате като първи предмет. Нека обясня! Предметите, които повишават вашата статистика трябва да бъдат приоритет в началото на играта. Тези предмети включват Iron Branches, Circlets или Gauntlets of Strength. И някои отвари, ако играете с герой с ниско НР.

Както и да е, след като вземете всички начални предмети, вземете и ботуши с първото 450 злато, което получите! Просто не се притеснявайте за тях през първите 3 минути. Допълнително, магазинчето на малката уличка продава ботуши, не е нужно да пращате куриер до базата, за да ги купите. Същото магазинче също така продава съставки за подобряване на ботушите (за жалост няма съставки за Tranquil и Travel boots.).

Свитъците са ви приятели.

img_1248736186_b40b35eff5

Знаете ли какво наистина ме дразни? Некупуването на ТР свитъци. Те са ви нужни след първите 15 минути. Виждал съм много така наречени „про-игри”, в които правят тази грешка. „Ако про-геймърите допускат тази грешка, защо и ние да не я допускаме?” ще кажете. Е, ТР свитъците ви дават две основни предимства. Първо, дават ви път за бягство обратно към базата, за да оздравеете ако сте с ниско НР (лесен трик – бързо натиснете два пъти бутона за телепортация, за да отидете автоматично в базата). Второ, те ви позволяват да отидете бързо на други улици за изненедващ “gank”(gank идва от „gang killing”). Също така, когато умрете, просто си купете ТР свитък, за да се върнете на вашата улица. „Но свитъкът е скъп” ще изкрещите. Всъщност не е! ТР свитък струва само три завършващи удара! И ако не се върнете на вашата улица ASAP в началото на играта, вие най-вероятно ще сте с едно ниво по-ниско от всички други – очевидно, това не е на добре. Ако имате трудности да останете живи в улицата, купете си Ring of Health от екстремно недооцененото малко странично магазинче. Пръстенът ще ви донесе ценна регенерация на здравето. Накрая, запомнете, че лошо начало е трудно обратимо, но ТР свитъците определено помагат.

Безплатна доставка
в цялата страна
100% оригинални продукти
с гарантирано качество
Гъвкави начини
на плащане
Бърза доставка
до вашата врата
14 дни срок за
връщане на продукта