харесайте страницата ни във фейсбук

КоличкаВашата количка е празна.

DOTA 2 съвети - част II


След първата част от съветите за подобряване на играта на Dota 2, сега преминаваме към втората порция.

Не се палете.

img_9643293819_ce86e510a0

Вижте, вие сте нови в играта, така че... най-вероятно сте слаби на нея. Хората ще се оплакват много, те ще обиждат много и през първите ви 50 игри ще ви наричат „noob”. Както и да е, помнете че всеки започва така. Това е като ритуал за въвеждане на новаците. Не започвайте да се палите, да се защитавате или дори да се извинявате. Всъщност, не е нужно да казвате каквото и да било (освен да отразявате липсата на противника или да сформирате “ganks”). Ако започнете да обиждате съотборниците си вие автоматично съсипвате отборната стратегия. Също така губите време в писане вместо да нанасяте завършващи удари, което, ако си спомняте нашата първа точка, е много важно.

Накрая, най-вероятно ще бъде докладвано за вас и ще бъдете пратени в подземията, наречени „gasp” Нисък Приоритет. Просто бъдете мили с всички и ако е нужно им обяснете, че сте нов. Те всички са минали по този път и ще разберат. За да сте сигурни, добра идея е винаги да пробвате нови герои на игри с ботове, вместо веднага да се хвърляте в онлайн арената.

Знайте своята роля!

img_8885302545_ceb93c6534

 

Всеки герой има своя роля в тази игра и ако някой не изпълнява своята роля, отборът ви ще има неприятности. Най-важните роли са carry, support, mid и ganker. Ganker-ът отива в банда и убива или малтретира опонентите, Mid-ът играе в средната улица сам и качва бързо нивата, като помага на другите улици, когато има възможност (ТР свитъците са важни за него и това е една много стресираща и същевременно забавна роля по мое мнение), Carry-то е много слаб в началото на играта, така че се нуждае от помощ, за да оцелее, но след достатъчно “farm” те могат да сеят хаос сред противниците, това също така е най-трудната роля за играене, поради трудната начална игра. Най-накрая относно support-ът, той купува „ward-ове”, куриер е  и поддържа отбора си жив чрез лекуване или саможертва, за да може да избяга отбора. Това е най-лесната роля, добра е за начинаещи.

Обичайният формат за нормален мач в игри със средни умения е 2 supporters, 1 mid, 1 ganker и 1 carry. И където двамата supporters сформират baby sitting lane за carry-то (трима на една улица), ganker-ът е сам и mid-ът също е сам. Но запомнете, че адаптацията е важна и в много игри формацията 2:1:2 е по-добра. Когато избирате герой, вие виждате малка иконка до него на екрана за избор на герой, вижте я, тя ви подсказва вашата роля. Понякога е много лесно да сменяте роли чрез правилните предмети и малко креативност. Постарайте се да разберете в какво се забърквате, ако сте избрали support ще трябва да защитавате, ако сте избрали carry ще трябва да доминирате над противниците си след определена точка и т.н. Също така трябва да знаете, че да изберете определен герой е по-лесно отколкото да влизате в блъсканицата. Тъй като отворих темата за избор на герой, вие трябва да знаете какви умения да развиете първо. Винаги, ама винаги вдигайте нива светкавично или забавете. Това е като правило, трябва да изненадате опонента си, за да можете да му избягате или да го убиете, в зависимост от ситуацията и това правило е винаги полезно. И за началните предмети, щит, tangoes и clarities са добре за начало. Целта на началния етап на играта е да останете живи. Също така никога не купувайте бутилка, освен ако не играете mid (има много изключения за mid играча, можем да направим цял списък).

Контрол над руните.

img_7665743181_004014466b

Руните са жестоки, те не могат да бъдат подценени. Те ви дават сравнително предимство в битка. Няма да се задълбочавам във всеки вид руна, защото не е трудно всеки сам да ги разбере, просто имам няколко съвета за вас. Първо, те се презареждат на всеки 2 минути, следете часовника. Също следете картата ако сте заложили защити (повече за това в следващата точка), също е важно да знаете дали вашият противник е избрал руна. Ако свети в синьо, измитайте се, защото нанася двойно повече щети. Също можете да оставите някоя руна за по-късно използване, чрез бутилиране, което значи когато имате  бутилка и вземете руна, тя се запазва за по-късно използване. Това също запълва бутилката ви. Запомнете, че руната има годност няколко минути и ако не я активирате тя ще се активира автоматично по определено време.

Трябва да споменем руните за илюзия, те ви дават два ваши клонинга. Използвайте ги, за да разузнавате другите улици и за да заблудите противниците да ги атакуват. Те също са сравнително силни и ако имате сферични ефекти, тези руни се отнасят за ефектите също. Друго предимство е, че те ви позволяват да се гмурнете под кулата (отивате право под противниковата кула за убийство) и ви печелят време, тъй като кулата ще атакува грешния герой, ако ли не има начин да заблудите кулата (повече за това по-късно).

Безплатна доставка
в цялата страна
100% оригинални продукти
с гарантирано качество
Гъвкави начини
на плащане
Бърза доставка
до вашата врата
14 дни срок за
връщане на продукта