харесайте страницата ни във фейсбук

КоличкаВашата количка е празна.

1vs1: Петър „Finch“ Бозов


Finch-callista

Здравей! След изявите ти с отбора по Counter-Strike: Global Offensive на Team Callista доста хора те познават, но нека разберат малко повече за теб.

Здравейте, казвам се Петър „Finch“ Бозов, на 21 години от град София. Играя за Counter – Strike отбора на „Callista” като Entry Fragger / Lurker. Играя CS:GO вече 3-4 години. За момента съчетавам работа с гейминг, но по-напред във времето мисля да се отдам изцяло на гейминга и това да ми е професията.

Какво учиш в момента и как съчетаваш университета с гейминга?

В момента уча във втори курс със специалност „Уеб дизайн, Програмиране и Компютърни Мрежи“ в частен колеж в София, след като завърша тази година ще продължа обучението си в „Нов Български Университет“. Не ми е особено трудно да съчетавам учението и игрите, защото уча задочно и общо взето ходя само за изпити. По-трудното е да съчетавам работата с гейминга, защото от понеделник до петък играя по-малко от часовете, към които се целя.

Разкажи ни как е започнал гейминга за теб? Повечето хора са запалени геймъри още от ранна възраст и при теб ли е така?

Най-голямо въздействие, върху това да стана геймър, имаше баща ми около 2000 г. Всяка вечер след работа сядахме и започвахме да играем „Contra”. Около 2002 -2003 г. се запалих още повече, защото братовчед ми показа “FIFA 2002” за PC. Тогава обикалях компютърните клубове из квартала с приятели, като най-вече играехме Counter - Strike 1.5. Година по-късно вече имах и първият си компютър и не се забавих много с това да започна да играя Counter - Strike 1.6. Любител съм на First Person Shooter игрите от както видях CS 1.5. Както всички останали CS маняци съм прекарал хиляди часове в почти всички версии на играта и нямам намерение да спирам да  прекарвам времето си в нея.

Каква геймърска техника ползваш и какво още искаш да прибавиш към арсенала си?

Техниката която ползвам се състои от:

Мишка – Steelseries Sensei Pro

Клавиатура – Redragon Kala RGB

Слушалки – Plantronics Gamecom 380

Пад – CM Storm Swift RX XL

Монитор – AOC E2460S

Бих искал да добавя HyperX Revolver слушалки и BenQ Zowie XL2411Z монитор към арсенала си, от всяка една друга част съм повече от доволен.

Техниката, която използваш, до каква степен ти помага да надграждаш нивото си на игра?

Мишката помага със сензора си да се прицеля по-прецизно и да нанеса “headshot”, но както всички знаем, имам aim тренировка между 1 и 2 часа всеки ден (зависимост от колко време разполагам).

Клавиатурата ми помага за по-бързо време за реакция, тъй като е механична (blue switches) и улеснява движението в играта.

Падът ми позволява да правя огромни движения с мишката, улеснявайки тези 180 градусови завъртания в игра, и го предпочитам пред всеки един друг пад.

Мониторът, който ползвам за момента е 24-инчов, което позволява да виждам по-голяма част от картата пред мен, но е 60 HZ, което малко или много прави живота ми по-труден, когато правя бързи движения (за това искам и да го заменя).

Слушалките възпроизвеждат добър звук, давайки ми предимство да чуя противника, но са стари и имам проблеми с кабела им от време на време, това е причината и да искам да ги заменя.

Тук е момента да те попитаме какъв ранг имаш в CS:GO?

Сегашният ми ранг е “The Global Elite”, но според мен и съотборниците ми, рангът няма голямо значение, нито влияе на това как се представя играчът. Всеки може да вдигне „Глобалка“ с повече игра, важно е това да имаш отборна игра и да разбираш какво се изисква от теб в дадена ситуация. Все пак трябва и да се отдели достатъчно време за aim тренировки и да не се сменят настройките на играта (пример sensitivity), за да може да се изгради мускулна памет в един играч.

С отбора имате ежедневни тренировки по график, но 90% от случаите ти продължаваш да играеш и след графика. Колко часа прекарваш дневно в игра?

Ежедневните тренировки с отбора са факт, но както е споменато във въпроса, аз обичам да играя повече преди и след отборната тренировка. Дневно прекарвам средно по 8 часа в игра (когато съм на работа/университет), а през дните, в които нямам други задължения, съм прекарвал повече от 12 часа играейки CS:GO. Всеки път щом погледна часовника след 12 часова сесия си казвам - щом не съм усетил времето как е минал, времето е добре прекарано.

Какво искаш да постигнеш в гейминга?

Бих искал да стигна до финал на Major турнир от ESL, а в по-краткосрочен план – до финал на българската сцена. Както всеки един друг CS играч от “Callista”, не се задоволявам със загуба и искам да надградя толкова над нивото си, колкото ще е нужно да спечелим срещу другия отбор. Всички знаем, че няма да е лесно, но сме напълно отдадени на това да тренираме и да подобряваме играта си и рано или късно ще стигнем до голямата сцена. Както обичам да си казвам „кръговратът е такъв – възход след падение“.

Каква е мотивацията ти да играеш, защо искаш да си професионален геймър?

Мотивцията ми е това, че като играя с останалите 4 човека от отбора се забавлявам. Още нещо, което ме мотивира е цитат гласящ „Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life”. Също така, това ми е мечта от доста време и ако се сбъдне, ще ме направи доста щастлив. А цялата тази мотивация идва от страстта ми към гейминга и от това, че имам опит (колкото и да е малък) на LAN, от където идва желанието да усетя чувството да „клъчна“ 1vX пред публика.

Предстоят турнири през 2017 г., да очакваме ли да те видим на LAN турнири?

Не очаквайте да видите мен, а очаквайте отборът “Callista” на LAN турнир.

Силно се надяваме да е така. Успех!

 

 

Безплатна доставка
в цялата страна
100% оригинални продукти
с гарантирано качество
Гъвкави начини
на плащане
Бърза доставка
до вашата врата
14 дни срок за
връщане на продукта