харесайте страницата ни във фейсбук

КоличкаВашата количка е празна.

Ревю на RAZER OROCHI геймърска мишка


Следващият участник в звездното интервю на Callista е геймърската мишка Razer Orochi. Тя е специално създадена за LAN партита и хора с активен начин на живот, които пътуват постоянно или им се налага да се местят на различни места, за да играят.

Първото впечатление от Razer Orochi, е че се различава значително по размер от другите модели геймърски мишки на Razer. Размерът на Orochi е 99мм x 67мм x 35мм, който се равнява на половината от този на Razer Mamba. За хората, които не играят игри, бихме сравнили големината на Orochi с мишката Magic Mouse на Apple. Orochi е много приятна за държане, макар че някои хора ще я намерят за прекалено малка за palm захват, но пък Фродо и Билбо Бегинс може да не са съгласни. Мишката има гладка и извита повърхност, а двете страни за захват са гумирани.

Въпреки, че Orochi е много по-лека от останалите геймърски мишки в серията на Razer, батерията и високотехнологичните части на тази мишка придават необходимата тежест. Когато се използват малки мишки, често съществува усещането, че ще излетят от геймърския пад при по-силно приплъзване, но Razer Orochi се усеща отлично и остава залепена за всяка повърхност, на която е поставена.                                             

razer orochi blog pic1 razer orochi blog pic3

 

Ключова характеристика на Razer Orochi е нейната възможност да се използва с лява и дясна ръка. Като цяло тази геймърска мишка е насочена към геймърите, които са постоянно на път или играят от много различни места. Местейки се постоянно, геймърът се среща с други геймъри и е много удобно мишката да се използва с лява или дясна ръка, защото може да пасне на всеки.

Никоя геймърска мишка не е завършена, ако няма програмируеми бутони, а Orochi има цели 7 такива. От тези 7 бутона, два са ляв и десен клик, един е скролът, два бутона за промяна на DPI и два свободни бутона, за да правите каквото си поискате с тях. Тази геймърска мишка има 4G лазерен сензор, което не е най-последната версия на Razer, но върши добра работа. Сензорът работи с 8,200 DPI и това, в повечето случаи, е повече от достатъчно.

Фактът, че Razer Orochi може да работи и в безжичен режим, я прави логичен избор, когато става дума за пренасяне. Мишката се захранва с два пъти А батерии и се свързва с устройството ви посредством Bluetooth. Безжичните мишки не са най-предпочитаните от геймърите, защото имат по-слаби характеристики в сравнение с жичните геймърски мишки, но с Orochi винаги можете да сложите кабела и да решите проблема.

На последно място ще обърнем внимание на Chroma подсветката, която всъщност придава атрактивния вид и отличава най-силно продуктите на Razer, спрямо останалите на пазара. Chroma ви позволява достъп до 16.8 милиона цвята, които се настройват, чрез известния софтуер Razer Synapse. За жалост, Chroma подстетака е имплементирана единствено в скрола, но пък мишка с малко светещи ефекти е по-добре от мишка без подстветка!

razer orochi blog pic2 razer orochi blog pic4

Несъмнено едно от най-готините неща при продуктите на Razer е възможността да се използва фирменият софтуер. Razer Synapse е официалният софтуер на Razer, който дава достъп на геймърите до широк избор от подобрения за периферията им. Razer Synapse работи с всички видове периферия на Razer, така че е необходимо просто да свалите и инсталирате софтуера, за да се възползвате от възможностите му.

Друга възможност чрез Razer Synapse е синхронизация на подстветката с всички други устройства на Razer. Тоест имате възможност да синхронизирате цвета и дишащия ефект на подствеката на вашата геймърска мишка с тази на клавиатурата, за да постигнете въздействащ ефект. Чрез Razer Synapse променяте настройките на Orochi, като нивото на DPI, подстветката и макро функциите на бутоните.

Как се представя геймърската мишка Orochi в работна среда

Странното е, че Razer са сложили 4G лазерен сензор, при положение, че използват 5G сензор за геймърските мишки Diamondback и Mamba, които излизат на пазара преди Orochi. Въпреки това Orochi се представя много добре с тракинга за мишка в нейния ценови клас.

Неприятно, но не и неочаквано, наблюдава се спад в представянето на мишката, когато е в безжичен режим. Времето за реакция се покачва от 1ms до 8ms, polling рейта се понижава от 1,000 Hz на 125 Hz в безжичен режим. Това не е порблем за хората, които не играят постоянно игри и едва ли ще изпитат някакво неудобство, но все пак имайте в предвид, че когато пуснете играта, е по-добре да сте свързали и кабела на мишката.

По отношение на батерията, когато става дума за безжична мишка, животът на батерията е от решаващо значение. От Razer се гордеят, че Orochi издържа 60 часа продължителен гейминг с една батерия, което е повече от достатъчно за когото и да било. Тази геймърска мишка използва AA батерия, а ако пък попаднете в ситуация на неочаквано изчерпване на батерията, просто свържете кабела и продължете да играете.

Плюсове Минуси
 • Изключително удобнa, дори при дълги часове игра
 • Лесна персонализация на настройките, също както при fullsized мишките
 • Много бързо и лесно преминаване от USB свързанe към безжичен режим
 • 9 програмируеми бутони
 • Real onthefly DPI корекции
 • Подходяща за лява и дясна ръка
 • Дълъг живот на батерията
 • Геймърска мишка с умален размер
 • Тефлоновите крачета изглеждат сякаш биха се износили бързо
 • 8 ms време за реакция в безжичен режим не е най-бързата реакция
 • Изглежда трудна за почистване
 • Закъснение при „събуждане от сън“
 • Не е включен микро USB Bluetooth приемник

Вместо заключение

Orochi е много добра мишка, ако искате да я използавате в ежедневието си, както за работа, така и за игри.

Тази геймърска мишка е предназначена за играчи, които често сменят местоположението си, а това означава, че ще е подходяща само за игри, които не изискват специфични характеристики за мишка. От всички седем програмируеми бутони, бихте използвали само 2 или 4 бутона, които да бъдат мапнати според това, какво ви е нужно в играта. В този ред на мисли Orochi не е подходяща за игри изискващи много макроси като World of Warcraft, където хората използват звяр като Razer Naga. Напротив, геймърската мишка Orochi е подходяща за игри, които не изискват голям брой команди за изпълнение, а е нужен голям брой кликвания. Такива са MOBA и first-person шутърите. В тази връзка, ако сте играч, който държи да показва винаги най-доброто си представяне, тогава е силно препоръчително да използвате Orochi с USB кабелa й.

Razer Orochi е добър и качествен избор, от който няма да бъдете разочаровани и ще имате надеждна и практична мишка винаги под ръка.

Безплатна доставка
в цялата страна
100% оригинални продукти
с гарантирано качество
Гъвкави начини
на плащане
Бърза доставка
до вашата врата
14 дни срок за
връщане на продукта